top of page
Oda_05_edited.jpg

Veel gestelde vragen

Regelmatig ontvangen we vragen over de Odafilm in onze mailbox. De meest gestelde vragen beantwoorden we hier. 

Mocht je vraag er niet tussen zitten dan ben je van harte welkom om deze alsnog aan ons te stellen via het contactformulier.

Kan ik kaartjes kopen/krijgen voor de premiére op 25 januari?

Nee. Kaarten voor de premiére op 25 januari zijn nooit te koop aangeboden, maar cadeau gedaan; en zijn specifiek bedoelt om alle sponsoren en vele vrijwilligers te bedanken. Ook zijn er een aantal kaarten gereserveerd voor de pers. Hiervoor mag een aanvraag worden ingediend.

Hoe kom ik aan kaartjes?

Kaartjes voor de eerste open filmvoorstellingen van 26 januari kun je reserveren bij bioscoop Industry in Veghel via deze link.
 

Schrijf je in voor informatie over toekomstige voorstelling. Hierover wordt tijdig over het bestellen van tickets gecommuniceerd via onze gebruikelijke kanalen en deze website.

Vanaf welke leeftijd is de Oda film geschikt?

De Oda film is een echte familiefilm voor jong en oud.

Wat betreft spanning en geweld zit de film in een vergelijkbare categorie als de Harry Potter films.

In de film wordt zowel Nederlands als Engels gesproken, deze scénes zijn ondertiteld. Vanwege de ondertiteling, alsmede het karakter van een actie-avonturenfilm, is de productie geschikt vanaf 9 jaar. (groep 6)

De film bevat enkele flitsende beelden die van invloed kunnen zijn op kijkers die gevoelig zijn voor lichtgevoelige epilepsie.

Leeftijd

Wie zitten er achter het Oda filmproject?

Het Oda filmproject is in zijn geheel geïnitieerd en geproduceerd door Arne Balk en Martin van Hastenberg. Gestart in 2021 en in productie geweest van maart 2022 tot eind 2023

Waarom is de filmpremière niet in Sint-Oedenrode?

Voor de premiére in Meierijstad die op 25 en 26 Januari plaatsvindt hebben we gekozen voor bioscoop Industry in Veghel. Deze locatie past perfect bij het niveau dat we voor dit evenement proberen na te streven en kunnen daarnaast ook de beste filmervaring qua beeld en geluid garanderen.  

Hoe is het filmproject gefinanciërd?

De gehele filmproductie is tot stand gekomen dankzij lokale vrijwilligers en is het materiaal gefinancierd door sponsoren, Het Cultuurfonds en de Gemeente Meierijstad.

Kan ik mezelf nog aanmelden als figurant of acteur?

De filmopnames zijn in de zomer van 2023 afgerond en dus zijn we niet meer actief opzoek naar acteurs. Voor de Odafilm is er samengewerkt met meer dan 50 lokale figuranten. 

Kan ik een (privé) vertoning inhuren voor mijn eigen (bedrijfs)evenement?

Dit is zeker mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgenomen met martin@odafilm.nl Deze huur is inclusief scherm, professionele projectieapparatuur en geluid.


Zoals in de statuten van Stichting Oda film is opgenomen staat het bestuur altijd open om samen te werken met andere stichtingen en/of evenementen in het geval dit ten goede komt aan promotie van de regio of ter promotie van de film.

Kan ik een hoofdrolspeler benaderen voor mijn eigen evenement?

Hoofdrolspelers zijn niet individueel beschikbaar ter promotie van evenementen. 

 

Zoals in de statuten van Stichting Oda film is opgenomen staat het bestuur altijd open om samen te werken met andere stichtingen en/of evenementen in het geval dit ten goede komt aan promotie van de regio of ter promotie van de film.

Huren jullie externe bedrijven in voor productie en marketing?

Nee. De gehele filmproductie alsmede -promotie wordt door Stichting Odafilm 'in-house' gecoördineerd en uitgevoerd. 

Hoofdreden is dat we sinds de start van het project (waar mogelijk) enkel lokaal hulp vragen aan individuen. Het filmproject willen we bewust op geen enkele wijze aan enig extern bedrijf linken, zodat er geen misverstand kan ontstaan wie er verantwoordelijk is voor creatie, productie en promotie.

bottom of page