top of page
Oda_05_edited.jpg

Veel gestelde vragen

Regelmatig ontvangen we vragen over de Odafilm in onze mailbox. De meest gestelde vragen beantwoorden we hier. 

Mocht je vraag er niet tussen zitten dan ben je van harte welkom om deze alsnog aan ons te stellen via het contactformulier.

Hoe kom ik aan kaartjes?

Kaartjes voor filmvoorstellingen kun je direct reserveren bij bij de betreffende bioscopen. Op onze ticketpagina vindt u de links verzameld.


Schrijf je in voor informatie over toekomstige voorstelling.
Hierover wordt tijdig over het bestellen van tickets gecommuniceerd via onze gebruikelijke kanalen en deze website.

Vanaf welke leeftijd is de Oda film geschikt?

Vanaf 9 jaar en ouder.  (niet jonger)

De Oda film is een echte familiefilm.

Wat betreft spanning en geweld zit de film in een vergelijkbare categorie als de Harry Potter films.

In de film wordt zowel Nederlands als Engels gesproken, deze scénes zijn ondertiteld. Vanwege de ondertiteling, alsmede het karakter van een actie-avonturenfilm, is de productie geschikt vanaf 9 jaar. (groep 6)

Let op:

De film bevat enkele flitsende beelden die van invloed kunnen zijn op kijkers die gevoelig zijn voor lichtgevoelige epilepsie.

Leeftijd

Is de film historisch accuraat?

Nee.
'Oda - Vlucht door de Eeuwen' is enkel gebaseerd op een legende en de makers willen dan ook zeker niet de indruk wekken dat de film gezien kan worden als een 'geschiedenisles'. De Oda film is hoofdzakelijk bedoelt om kijkers op een enthousiaste manier bekend te maken met de Oda legende en de Brabantse regio.

Wie zitten er achter het Oda filmproject?

Het Oda filmproject is in zijn geheel geïnitieerd en geproduceerd door Arne Balk en Martin van Hastenberg. Gestart in 2021 en in productie geweest van maart 2022 tot eind 2023

Draait de film ook in Sint-Oedenrode?

Ja. Gedurende 2024 op meerdere locaties.


In maart en april zijn er speciale voorstellingen gepland in de Knoptoren in Sint-Oedenrode. Deze exclusive 'Oda Versie' is uitgebreid met extra beeldmateriaal en heeft een langere speelduur. 
Meer info en tickets vindt u hier 

Hoe is het filmproject gefinanciërd?

De gehele filmproductie is tot stand gekomen dankzij lokale vrijwilligers en is het materiaal gefinancierd door sponsoren, Het Cultuurfonds en de Gemeente Meierijstad.

Kan ik een hoofdrolspeler benaderen voor mijn eigen evenement?

Hoofdrolspelers zijn niet individueel beschikbaar ter promotie van evenementen. 

 

Zoals in de statuten van Stichting Oda film is opgenomen staat het bestuur altijd open om samen te werken met andere stichtingen en/of evenementen in het geval dit ten goede komt aan promotie van de regio of ter promotie van de film.

Kan ik een (privé) vertoning inhuren voor mijn eigen (bedrijfs)evenement?

Dit is zeker mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgenomen met martin@odafilm.nl Deze huur is inclusief scherm, professionele projectieapparatuur en geluid.


Zoals in de statuten van Stichting Oda film is opgenomen staat het bestuur altijd open om samen te werken met andere stichtingen en/of evenementen in het geval dit ten goede komt aan promotie van de regio of ter promotie van de film.

Huren jullie externe bedrijven in voor productie en marketing?

Nee. De gehele filmproductie alsmede -promotie wordt door Stichting Odafilm 'in-house' gecoördineerd en uitgevoerd. 

Hoofdreden is dat we sinds de start van het project (waar mogelijk) enkel lokaal hulp vragen aan individuen. Het filmproject willen we bewust op geen enkele wijze aan enig extern bedrijf linken, zodat er geen misverstand kan ontstaan wie er verantwoordelijk is voor creatie, productie en promotie.

bottom of page