top of page
Zoeken
  • PR

2022 ZIT ER BIJNA OP.

Daar zijn we weer! Een nieuwe update gevuld met nieuwtjes over de ODA film. Het project is in een volgende fase beland: de opnames zitten er bijna op, dus er wordt al volop gemonteerd en bewerkt.

December is natuurlijk ook de maand van feestdagen. Sinterklaas is alweer terug naar Spanje en ook de kerstman is geweest, en wij als organisatie, hebben deze maand ook een leuk cadeautje voor jou als trouwe volger van de ODA film! Benieuwd? Lees snel verder!


-DE EERSTE OFFICIËLE TRAILER-


Ja, éindelijk. Na maandenlang wachten, kunnen we jullie de allereerste trailer van de ODA film laten zien. Een teaser trailer, zoals dat heet, waarin je al goed de sfeer van de Oda film kunt voelen. Ga er eens goed voor zitten! Natuurlijk mag je deze trailer verder delen met je vrienden, familie, buren… En ga ons zeker volgen op Instagram, daar gaan we nog veel meer delen voor de grote première.


 

INTERVIEW MET ARNE BALK

REGISSEUR

Arne aan het werk op de set van de Oda filmDe film kan alleen gemaakt worden met hulp van velen. Een aantal van deze mensen vertellen in de komende nieuwsbrieven over hun bijdragen aan de ODA film. Wat is jouw rol in dit project? Ik ben vooral de initiatiefnemer, de schrijver van het script, co-producent en de regisseur, daarnaast heb ik me o.a. bezig gehouden met de casting, kostuums, storyboard, ontwerp, montage, special effects en ga zo maar door. Het is gebruikelijk om in zo'n klein team meerdere rollen op je te nemen. Hoe ben je op dit idee gekomen? Het idee is eigenlijk ontstaan vanuit mijn marketing achtergrond. Ik vond de standaard vvv promotie voor onze regio weinig onderscheidend en zag een mogelijkheid om het dorp haar nek te laten uitsteken om zichzelf op een radicale manier in de kijker te spelen. Als het project slaagt, kan Oda qua naamsbekendheid hetzelfde betekenen voor Sint-Oedenrode zoals Robin Hood dat voor Nottingham heeft gedaan. Wat was tot nu toe de meest bijzondere opname? Eigenlijk is tot nu toe iedere opnamedag bijzonder geweest, omdat je met dit clubje mensen op een set staat puur en alleen omdat je een idee hebt uitgesproken en dat nu gezamenlijk aan het realiseren bent. Uitschieters zijn zeker de onderwater opnames, of die met figuranten, maar ook een aantal actie scenes waarbij we enorm boffen met onze 2 actrices. De meest bijzondere opname voor mij was toch wel de allereerste draaidag. We hebben er voor gekozen om de opnames niet eindeloos te gaan voorbereiden of vooraf tot in den treuren te gaan bespreken, -maar om het gewoon te gaan dóen. De opnames van die eerste dag waren uiteindelijk voor een deel onbruikbaar om meerdere redenen; Door beginnersfouten, maar vooral omdat we elkaar als team nog moesten leren kennen. Maar sinds die eerste dag is de crew geweldig op elkaar ingespeeld en kunnen we extreem efficiënt alle geplande shots op een draaidag afwerken.


"Uitschieters zijn zeker de onderwater opnames en een aantal actie scenes waarbij we enorm boffen met onze 2 actrices."


De vraag vanuit Martin: Kun je eens beschrijven welke materialen er zoal in je auto liggen? En hoe je daar nog dingen kunt vinden?

Ik snap de vraag. Mijn Prius -waar stiekem extreem veel in past- is voor veel spullen eigenlijk de laatste halte vóór de kliko. Tijdens opnamedagen stouw ik de hele wagen vol met attributen (props) die we op die dag mogelijk nodig kunnen gaan hebben. Meer in de zin van 'Je kan het maar bij je hebben', want tijd om even snel op en neer te rijden om het op te gaan halen is er eigenlijk niet. Denk aan kostuums, schminck, wapens enz. Maar het klopt inderdaad dat niet altijd alles grijpklaar ligt.

Aan wie mogen we de volgende keer een aantal vragen stellen?

De volgende keer wordt het een dubbel interview met de 2 hoofdrolspeelsters, Dianne en Eva. Mijn vraag aan hun is, na meer dan 20 draaidagen; Had je dit nou verwacht toen je tekende om mee te doen aan het project? En weet je al wat je gaat dragen tijdens de premiere?


Vlnr: Arne, Dianne en Eva

 

DE LAATSTE OPNAMES

Het is echt waar: alle opnames zitten er bijna op. Wat een ongelooflijke klus hebben we straks geklaard samen met onze crew en niet te vergeten: de acteurs. Letterlijk alle seizoenen zijn gepasseerd tijdens de opnames. We hebben op de meest bijzondere locaties echte filmsets gecreëerd. Ook hadden we veel geduld gehad: take na take schoten we, omdat alleen het beste resultaat telt. Naast geduld is het opvallend hoeveel lol we hebben gehad tijdens de opnamedagen. Zowel vanuit de crew als vanuit de acteurs is de sfeer altijd opvallend goed geweest en dat draagt zichtbaar bij aan het eindresultaat. Hoe benieuwd zijn jullie?!

 

EXTRA: ODA FILM FUN FACTS


Oda en Lambert in de 'Droom' scene.


Garderobe Wist je dat we ‘maar’ 1773 euro hebben uitgegeven aan alle kostuums van de hele film? Dit komt door de grote hoeveelheid vrijwillige donaties van meerdere mensen maar ook door het tweedehands aanschaffen op Vinted. Camera Wist je dat de hele film is opgenomen met een nieuw aangeschafte camera? De Black Magic 6K. Dit omdat het onder aan de streep voordeliger bleek te zijn dan huren. Ook hier hebben we heel bewust voor gekozen om kosten uit te sparen met het beperkte budget dat deze film heeft! Wel huurden we 11 keer een 2e (100mm) lens erbij… Studio. Wist je dat we de totale inrichting van de binnenstudio voor 492 euro hebben gerealiseerd? Ook dit weer door de hoeveelheid vrijwilligers en donaties in spullen! Snacks Wist je dat er een groot aantal pakken koeken én zakken M&Ms tijdens de opnames zijn genuttigd? Vooral de blauwe zijn favoriet bij bepaalde acteurs… O ja, ook het aantal silo pink mix is ruim boven de 10. Deze was vooral populair bij bepaalde crewleden... Locaties Alle filmlocaties waren binnen de dorpsgrenzen van Sint-Oedenrode, wat deze productie qua gereden KM's extreem klimaatvriendelijk maakt. We hebben maar één keer voor een opname lang in de auto moeten zitten, helemaal naar Krommenie. (140km) Ekster. Wist je dat we voor de film een heuse tamme ekster hebben gevonden om een dag mee te filmen. Deze vonden we via TikTok en heeft een belangrijke rol in de film. De locatie van deze vogel? Inderdaad: in Krommenie. 

DE ODA FILM WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:28 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page