top of page
Zoeken
 • PR

Kaartverkoop overtreft verwachtingen

Bijgewerkt op: 23 jan.

Vlak na de aankondiging op onze website, nieuwsbrief en social media dat de ticketverkoop van start is gegaan verkochten we al meer dan 1100 kaarten. Dat is een fantastisch eerste resultaat, al voor de première van de ODA film.Premiere

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de laatste werkzaamheden voor de film. Het blijft spannend, ook voor ons. Op donderdag 25 januari gaat de ODA film na twee jaar eindelijk in première. Een bijzondere avond, voor ons als bestuur, de crew en alle andere vrijwilligers die iets hebben bijgedragen aan dit bijzondere project. Alle sponsoren zijn inmiddels uitgenodigd en er belooft ook flink wat pers aanwezig te zijn. Wij kijken uit naar deze bijzondere mijlpaal!

 

InterviewDianne heeft geen enkele acteerervaring en is nog nooit eerder op een filmset geweest. Toch koos ze ervoor om een unieke uitdaging aan te gaan: ze speelt de rol van Oda in de film. Een bijzonder project. Dianne heeft een warm hart voor Sint-Oedenrode en wilde graag haar steentje bijdragen aan het plan van Arne Balk. Arne, scriptschrijver, co-producent en regisseur van de film Oda, benaderde Dianne al in 2021. Tijdens de eerste verkenningstocht, toen het verhaal nog in grote lijnen op een A4tje paste, kwam hij in contact met Dianne. "We leerden elkaar kennen door het maken van een promotiefilmpje voor mijn eigen bedrijf. Arne vertelde over zijn idee en vroeg me of ik wilde meedoen. Op dat moment werkte ik nog als sociaal werker bij Welzijn De Meierij. Voor de film zou een lokaal netwerk wenselijk zijn: nou, dat zat wel goed. Ik had geen idee dat dit later zou leiden tot een grote rol in dit unieke project."


Arne met Dianne en Eva op lokatie in Sint-Oedenrode.


Bewondering

Dianne denkt er goed over na als ze later de concrete vraag krijgt om Oda te vertegenwoordigen. Ze heeft geen enkele ervaring, maar zegt mede door het enthousiasme van Arne "ja" op deze enorme klus. Aan de slag! Er volgt een volledig script, instructies en dan is er een eerste draaidag. "Spannend vond ik het niet echt. Ik voelde me prettig binnen de crew en de voorbereiding was top. Maar goh, wat hebben we veel geleerd binnen de periode van eerste opname tot de laatste scène." Ze lacht: "Ja, ik was niet de enige zonder ervaring. Dat is misschien ook wel het allermooiste aan dit project: we moesten het echt samen doen. Samen zoeken naar acteurs, naar materialen en naar geschikte locaties. Het is fantastisch om te zien hoe we keer op keer een bepaalde vraag binnen no time beantwoord kregen. Ons lokale netwerk is groot, net zoals het draagvlak vanuit Sint-Oedenrode. De verbondenheid was voelbaar en later daardoor zelfs zichtbaar."


"We moesten het echt samen doen"

Bijzondere scènes

De voorbereiding bestond niet alleen uit het hoofd leren van teksten. Dianne volgde bijvoorbeeld een speciale zelfverdedigingstraining voor bepaalde scènes. Daardoor kijkt ze nu anders naar films en series. "Het is echt interessant om te weten hoe immens veel voorbereiding en werk er aan een film voorafgaat. Wij hebben ook ontelbare keren een bepaalde scène opnieuw moeten opnemen. Alles voor het beste resultaat. Natuurlijk werd daardoor mijn geduld behoorlijk op de proef gesteld, zeker toen ik op een gegeven moment helemaal onder de uitslag stond: processierupsen aanwezig. Mijn respect voor acteurs is enorm toegenomen, haha."


"Het is echt interessant om te weten hoe immens veel voorbereiding en werk er aan een film voorafgaat"


Bijzondere vrouw

Dianne vertegenwoordigt een rol over een bijzondere vrouw. Voor haar was dat extra inspirerend, omdat ze hoopt andere vrouwen aan te moedigen om datgene te doen waar je blij van wordt. Ga soms een andere uitdaging aan, ook als het een sprong in het diepe is. Het is mooi als we op deze manier de geschiedenis met de jeugd, onze toekomst, kunnen blijven delen. De lokale betrokkenheid, op een professionele manier verfilmd: het is echt een uniek project.

Dianne vertelt: “Ik heb enorm veel respect voor de crew, in het speciaal voor Arne. Geen ervaring, beperkt budget en een korte tijdsperiode: dan moet je een enorme drijfveer hebben. Er zijn vanuit warme contacten, nieuwe contacten ontstaan. De film is het eindresultaat van een bijzonder project en ik ben blij dat ik mijn steentje daaraan bij heb mogen dragen.” Dianne's indrukwekkende prestatie is vanaf eind januari te zien. Het interview met hoofdrolspeelster Eva Lintsen lees je hier.


Persaandacht

Onlangs was Martin van Hastenberg te gast bij Omroep Meierij voor een interview en Arne mocht over de film vertellen bij Omroep Brabant. Bekijk hier de volledige interviews terug.

Goodies

Bij een echte film horen ook echte goodies. Bij ’t Roois Gasthuisje zijn er al verschillende te koop, zoals de enige echte ODA waterfles.


Interview met Paul van Wanrooij, van Trined

Zonder onze sponsoren zou het maken van deze filmproductie niet mogelijk zijn geweest. Recent hebben we weer een hele bijzondere partner aan ons lijstje mogen toevoegen. Tijd voor een interview.


Hoe heb je gehoord van de Odafilm en wat vind je van de trailers tot zo ver?


“Ik kreeg de trailer toegestuurd met de vraag of TriNed interesse had om het project te ondersteunen. Na het zien van de trailer waren we overtuigd dat we aan dit project een bijdrage moesten gaan leveren! De kwaliteit van de trailer heeft ons overtuigd.”


Wat is de reden dat Trined besloten heeft om dit project te ondersteunen?


“Omdat we de kwaliteit van de trailer goed vonden en dat we het ook mooi vonden dat er vanuit een vrijwilligersgroep uit ‘ons geboortedorp’ dit project tot stand is gekomen hebben we besloten om het ‘sluitstuk’ van dit project te bekostigen. Daarnaast zagen we ook de verbintenis tussen onze dienstverlening en het project. En we zaken een win-win situatie voor beide partijen. TriNed heeft een eigen televisiedienst en start begin 2024, in het 25-jarig jubileumjaar van TriNed, met een eigen TV kanaal voor haar klanten. Op dit kanaal gaan we naast informatie over onze diensten ook exclusieve content aan onze TV-klanten beschikbaar stellen. In een unieke samenwerking met de stichting zenden we, na de bioscoopvertoningen, de film integraal uit via TriNed TV.”


Is er nog iets wat je wilt delen met onze lezers?


“TriNed is in 2020 na ruim 20 jaar uit Sint-Oedenrode vertrokken. Dit was helaas uit noodzaak, in Sint-Oedenrode was gewoon niet voldoende kantoorruimte te vinden voor de groeiende organisatie. Met inmiddels meer dan 70 medewerkers werken we vanuit ’s-Hertogenbosch elke dag van het jaar aan de beste glasvezeldiensten welke beschikbaar zijn op inmiddels ruim 1,3 miljoen adressen in Nederland.”


Meer info: trined.nl


BioscoopAgenda


 • 26 januari 20:00 Industry Veghel Uitverkocht

 • 27 januari 20:00 Industry Veghel Uitverkocht

 • 26 januari 19:00 BioBest Best Verkoop gestart

 • 27 januari 19:00  BioBest Best Uitverkocht

 • 27 januari 21:15  BioBest Best Extra voorstelling

 • 28 januari 15:15 Industry Veghel Laatste kaarten

 • 3 februari 19:00 Industry Veghel Laatste kaarten

 • 3 februari 21:15  BioBest Best Verkoop gestart

 • 4 februari 16:00 BioBest Best Verkoop gestart

 • 4 februari 19:00 Industry Veghel Verkoop gestart

 • 16 februari 19:00 Cacaofabriek Helmond Verkoop gestart

504 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page