top of page
Zoeken
 • PR

De Brabantse legende

Bijgewerkt op: 14 nov. 2023

Primeur voor cast en crew: nieuwe trailer vertoond in het LindenhuysVorige maand kreeg een exclusief gezelschap de primeur van de nieuwe trailer van de Oda film. In de prachtige locatie van het Lindenhuys kregen alle acteurs, het productieteam en sponsoren de kans om als eerste de nieuwe trailer van de Oda film te zien. De avond werd aan elkaar gepraat door co-producent Martin van Hastenberg en natuurlijk initiatiefnemer en regisseur Arne Balk. Na het vertonen van de trailer vertelde Arne zijn persoonlijke verhaal achter zijn productie. Het werd het een bijzondere avond en alvast een mooi voorproefje voor de première die op 25 januari staat gepland.


"Kan niet wachten op de hele film!"

"Netflix-waardig!" en "Kan niet wachten op de hele film!" waren enkele van de reacties die we mochten ontvangen. Deze avond stond in het teken van terugkijken én vooruitkijken. Met een groot deel van de crew, onze geweldige sponsoren en andere betrokkenen zijn we weer helemaal opgeladen voor de première en wat daarna komt.

Het oorspronkelijke doel van de film om de regio Sint-Oedenrode te promoten staat nog steeds. Daarom wordt de Odafilm uiteraard in Rooi vertoond, maar ligt de focus op heel Noord-Brabant. Oda wordt om die reden ook bewust gepositioneerd als de Brabantse legende. Dus na verschillende vertoningen in de bioscoop, zal de eerste voorstelling in Rooi plaats vinden in de Knoptoren.


Oda film in het nieuws

Ook het Eindhovens Dagblad heeft de Oda film opgepikt en een leuk artikel geplaatst. Lees hier het artikel


Grote dank aan 't Lindenhuys voor hun gastvrijheid. Door zulke lokale sponsors wordt deze film überhaupt mogelijk.


Nieuwe Trailer


Voor de trailer hebben we de enige echte Nederlandse trailer voice-over ingehuurd, namelijk Jeroen Nieuwenhuize, die je normaal alleen hoort bij de trailers voor Star Wars en Jurassic Park. Dit geeft de trailer iets bijzonders en sluit aan bij het niveau van de film.

Gemist? Geen paniek! Onze verse trailer staat nu op YouTube. We zijn benieuwd wat je ervan vindt. Kijken dus!


(Rooise) Hints in de Trailer


Deze productie heeft als doelstelling de meest unieke en onderscheidende aspecten van Sint-Oedenrode te bundelen in een origineel en spannend verhaal. In de trailer is al een klein beetje te zien welke Rooise elementen in de film terug gaan komen. Zo is een medaillon te zien zoals die her en der in Rooi in het plaveisel te vinden zijn, zoals op de Markt, de Heuvel en de Borchmolendijk. En we zien de Herakles van Sint-Oedenrode, een van de spectaculairste archeologische vondsten die ooit in Rooi zijn gedaan. Deze hanger is te bezichtigen in het Noord Brabants museum in ’s-Hertogenbosch. Voor de film zijn een aantal replica’s ontwikkeld door middel van een 3D printer.


Aantal Views Eerste Week


Ondertussen ging de trailer al ruim over 1000 views in slechts één week. Daar worden we natuurlijk erg blij van. Onze korte media-aankondiging heeft z'n vruchten afgeworpen. Het publiek is duidelijk net zo enthousiast als wij!


Officiële filmFles Verkrijgbaar bij 't Rooise gasthuisje.


De one and only ODA-fles! Tijdens onze Lindenhuys-bijeenkomst introduceerden we niet alleen de nieuwe trailer, maar ook deze must-have waterfles. Goed nieuws: een select aantal is nu te koop in t Rooise Gasthuisje. Leuk cadeautje voor de komende feestdagen.


ODA Kalender Komt Eraan

Nieuw jaar, nieuwe kalender, maar dan in ODA-stijl. Die wil je! Binnenkort verkrijgbaar, dus hou ons in de gaten.


Wist je dat?

 • We zoveel vragen ontvangen in onze mailbox dat onze FAQ pagina op de website weer is geüpdate? Lees ze hier

 • Wist je dat er zeer binnenkort meer info komt over Oda filmtickets?

 • Dat er meer dan een jaar is gefilmd, voornamelijk in de weekenden?

 • De hele productie bestaat uit vrijwilligers?

 • Er in totaal meer dan 50 figuranten meespelen?

 • De film maar liefst 90 minuten gaat duren en daarmee een volwaardige bioschoopfilm is?

 • De verwachte leeftijdscategorie vanaf 9-10 jaar wordt?

 • De film geheel in Sint-Oedenrode is opgenomen, in een speciaal gebouwde studio maar vooral midden in de Rooise natuur?

 • Naast de opnames er honderden manuren zitten in het editen en toevoegen van visuele effecten?

 • Er dit jaar al 2 voorvertoningen zijn geweest in Son en Veldhoven voor een testpubliek?


Nee? Was dit nog niet bekend? Blijf op de hoogte via deze nieuwsbrief, maar ook via actief onze social media. Vooral met de première in zicht, gaan we helemaal los. Volg ons op Instagram: @oda.film.211 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page